Mezinárodní spojení prostřednictvím vánočních pohlednic: eTwinning projekt šíří radost a přátelství

Vánoční čas přináší nejen zimní radost a veselí, ale také spojení mezi lidmi napříč světem. Projekt eTwinning, propojuje školy z různých zemí, umožňuje školám navazovat partnerství a spolupracovat na mezinárodní úrovni prostřednictvím různých aktivit a projektů. Jedním z takových projektů je výměna vánočních pohlednic. 

Společně se čtvrtými a pátými ročníky jsme se v rámci anglického jazyka do takového projektu zapojili i my. Studenti vytvořili vlastní vánoční pohlednice, společně připravili informace ohledně oslavy našich Vánoc, a to vše následně poslali svým partnerským školám po celém světě. I k nám dorazily pohlednice z různých států i s popisem jejich vánočních tradic a receptů na cukroví. Posílat pohlednice do jiných zemí je jako posílat malé dárky. Nevíte, komu přesně půjdou, ale víte, že někdo na druhém konci světa se z nich bude radovat stejně, jako jme se radovali my. Žáci tímto projektem objevili, že jsou Vánoce všude na světě trochu jiné, ale přesto stejně úžasné. Vánoční pohlednice jsou jako malé okénko do různých kultur a tradic.

V rámci eTwinning projektu jsou tyto vánoční pohlednice spojovány s výukou jazyků, uměním a kulturou, což posiluje globální perspektivu mladých lidí a pomáhá budovat mosty mezi různými světy.