Sportovní soutěže AŠSK

STOLNÍ TENIS

Okresní a krajské finále

Trio reprezentantů Základní školy Nová Role dosáhlo historického úspěchu. Naše základka je třetí nejúspěšnější školou v celém Karlovarském kraji ve stolním tenise.

Dominik Svoboda, Lukáš Tomas a Peter Lieskovan bravurně zvládli dne 9. 11. 2018 okresní finále v tělocvičně ZŠ Konečná Karlovy Vary. Kvalifikační skupinu s převahou vyhráli, semifinálem bez potíží propluli a ve finále si smlsli na domácím týmu. Obhajobou loňského vítězství si zajistili postup do krajského finále.

Dne 14. 11. 2018 se tři pingpongoví mušketýři vydali do Chebu, kde se v tělocvičně gymnázia střetlo 6 nejlepších školních družstev Karlovarského kraje. V základní skupině jsme jasně vyhráli nad 2. ZŠ Cheb, ale druhé utkání se ukázalo jako klíčové pro celkový vývoj turnaje. V epické bitvě jsme podlehli ZŠ Lomnice a v semifinále nás tak čekal vítěz druhé skupiny, favorit největší, 2. ZŠ Chodov. Všechny zápasy měly vyrovnaný průběh, bohužel vždy se smolnou koncovkou pro nás. Po těsných porážkách jsme se dostali do boje o 3. místo s Gymnáziem Cheb. Toto klání jsme bravurně ovládli a bronzovou příčkou získali výše jmenovaní pro ZŠ Nová Role historicky nejlepší umístění ve sportovních soutěžích starších žáků 8. a 9. tříd.

Napsat komentář