První školní výlet 1. B

Přiblížil se konec prvního školního roku a s ním i první celodenní školní výlet. Děti si samy domluvily návštěvu na Tisové u Nejdku na chaloupce rodiny Barunky Dlabové. Byl to v každém případě výborný nápad.
Děti si tento den moc užily. Po příchodu na „chaloupku u Dlabů“ jsme byli pohoštěni uvítacím pudinkovým pohárem s piškoty a šťávou nebo čajem podle vlastního výběru.
Pak přišlo na řadu plnění deseti úkolů ve dvojicích. Radost a nadšení ze soutěží měli nejen pořadatelé – sestřičky Barunka a Viktorka Dlabovy s babičkou a maminkou, ale i všechny děti. Chůze na chůdách, foukání do bublifuku, zpívání písničky nebo přednes básničky, deset dřepů s počítáním, chování a krmení králíků, poznávání květin a stromů, kreslení na papírový kelímek, hledání cukrovinek ve stodole a slavnostní oběd v přírodě. Deset rozmanitých úkolů, aby byla veselá nálada.
Na oběd v přírodě nás pozval pan Dlaba, který pekl na ohni klobásky, špekáčky, cuketu a sýr. Paní Dlabová doplnila nabídku o kečup a hořčici, tác se zeleninou, rohlíky a bagety i džbánky s nápoji. Každý si mohl vybrat podle svého přání a chuti. Sladká tečka byly pečené maršmelouny, na které si každý vystál frontu i několikrát.
Následovaly volné hry na písku, v domečku s obchůdkem nebo střelba z kuše. Někteří se houpali na houpačkách nebo se střídali ve skákání na trampolíně.
Čekali jsme na sluníčko a měli jsme štěstí. Právě, když se děti převlékly do plavek, vykouklo mezi mraky a koupání mohlo začít. Všichni se v bazénu vystřídali hned několikrát. Tolik radosti z koupání už jsem dlouho neviděla.
Nikomu se z přírody a chaloupky na Tisové domů nechtělo. Společně jsme si říkali, že to strašně rychle uteklo a bylo to fajn. Převlečení do suchého oblečení se sbalenými batůžky jsme vyšli na nádraží na Tisovou. Vlak jsme stihli a v pořádku dorazili zpět do Nové Role.

Ráda bych poděkovala celé rodině Barušky Dlabové i Barborce samotné za milé přijetí, pohoštění, vymyšlení programu a péči o celou naši třídu na prvním školním výletě 1. B.

Moc děkujeme.

Žáci 1. B a tř. učitelka Mirka Voláková