Exkurze do Liberce

Dne 21. – 22. 4. jsme se společně s žáky ze ZŠ Truhlářská, Karlovy Vary a ZŠ Dalovice zúčastnili exkurze v rámci projektu Technická Angličtina na SŠ Logistická Dalovice. Projekt Technická Angličtina je velmi zajímavý a je úžasné zažít hodiny i s žáky z jiných škol. Vždy se do Dalovic moc těšíme.

Exkurze byla naplánována do IQ Landie v Liberci. V rámci této cesty jsme se také mohli podívat do ZOO. Celá tato akce obdržela velice dobré ohlasy. Nám žákům i učitelům se tento výlet nesmírně líbil. Za celé 2 dny jsme toho stihli nespočet. Začali jsme v Liberecké ZOO. Zde jsme viděli plno krásných a majestátních zvířat, dokonce jsme zastihli i bílého tygra zrovna když odpočíval. Celou ZOO nás prováděl Ing. Leoš Havle, který toho o zvířatech dost věděl a získali jsme díky němu hodně nových a pozoruhodných znalostí. Velmi zajímavé bylo vyprávění o technickém zajištění a distribuci potravy jednotlivým zvířatům. Vůbec by nás nenapadlo, kolik je za tím plánování. Zajímavé byly také informace ohledně získávání, popřípadě výměny zvířat mezi jednotlivými ZOO a organizací takového převozu.

V Hotelu Babylon jsme měli tzv. “all-in”, takže jsme mohli kamkoliv jsme chtěli. Navštívili jsme jak IQ Landii tak i IQ Park a vyzkoušeli jsme si i všechny ostatní atrakce, jako byl Lunapark nebo Aquapark.

IQ Landia nás uchvátila množstvím interaktivních exponátů. Jeden den na prozkoumání a vyzkoušení všech nestačí. Měli jsme také možnost shlédnout film v jejich krásném Planetáriu. Dozvěděli jsme se dost zajímavých věcí o souhvězdích a celkově i o celém vesmíru a začátku a původu života.

Jsme rádi, že jsme se této akce mohli zúčastnit, bylo to skvělé a do budoucna bychom byli velice rádi za něco podobného.

Žáci ze ZŠ Nová Role