Sportovní den – fotbalový turnaj

Obavy a očekávání, to jsme měli, když jsme šli na náš druhý školní sportovní den, fotbalový turnaj pořádaný fotbalovým klubem v Nové Roli. V loňském roce jsme nesměli sportovat ani mít ve škole tělocvik, a tak to byla naše první společná sportovní akce. Skončili jsme poslední.

Letos jsme měli natrénováno, a navíc jsme nemohli skončit hůře. První zápas jsme hráli proti prvňákům. Střídali jsme v průběhu hry a vyplatilo se to. Kanonýr Davídek dal 4 góly, Barborka uhlídala naši branku. Vyhráli jsme 4 : 0. Byli jsme šťastni, ale čekal nás favorit naší skupiny, očekávaný vítěz, 3. A. Dařilo se nám, Davídek s Kubíkem a Barčou v útoku, Dominik v bráně. Vyhráli jsme. S radostí jsme si utíkali pro točenou limonádu a chystali se na další zápasy. Přišla remíza s druháky a prohra s třídou prvňáků. Po dalším občerstvení jsme nastoupili proti Božíčanům a opět úspěšně zakončili výhrou. Davídek dal zatím 12 gólů a těšil se s ostatními střídajícími spolužáky na další. Bohužel se na poslední zápas nedostavili soupeři. Těšili jsme se, byli jsme pěkně rozehraní.

Na letošním sportovním dnu jsme skončili přesně uprostřed, čtvrtí ze sedmi. Když budeme příští rok postupovat stejným tempem, tak by nás mohlo čekat vítězství. V každém případě jsme byli rádi, že jsme se mohli zúčastnit, sportovat, užít si chvíle úspěchu i se umět vyrovnat s prohrou.

Žáci 2. B