6.A na přednáškách

Dne 17.2. 2023 jsme měli přednášku o budoucnosti a technologii. Moc jsem se toho dozvěděl, mnoho věcí, které jsem já sám dělal špatně.
Začátek byl o tom, jaké věci dělají lidé špatně, např. stále nerecyklujeme odpad a z toho plyne, že až kilometry dlouhý odpadový ostrov se pomalu ale jistě zvětšuje a škodí jak zemi tak živým organismům. Také jsem se dozvěděl, že mnoho lidí používá strašně moc vody, ale pokud se budeme sprchovat 2 minuty ušetříme mnoho peněz.
Zdaleka jsem nevěděl, že v budoucnu bude tolik neobvyklých věcí, jako třeba chytré popelnice, přestanou vyrábět automobily které jsou na benzín či naftu, ale místo nich se budou vyrábět elektrické automobily.
Zkrátka se mi tato přednáška líbila.
David Šíma
Další přednášku jsme měli na téma Krizová komunikace. Na této přednášce jsme se dozvěděli, co jsou to fake news a jak je poznat. Dále jsme si povídali o tom, jak si ověřovat informace, abychom věděli, čemu věřit a nevěřit. Přednáška se nám líbila, především proto, že naším průvodcem byl virtuální robot. Díky přednášce si budeme dávat pozor při čtení různých článků a zpráv na internetu nebo sociálních sítích.
Třída 6.A