Zdravá pětka ve 3. B

Zdravé potraviny, zdravé cvičení, zdravý životní styl, zdravý život – o tom všem jsme se učili už v mateřské školce, v první, druhé i třetí třídě. Často používáme slovo „zdravý, zdravá“, ale jak toto přídavné jméno používat v životě? Jak slovo ZDRAVÝ nepoužít a přesto vědět, co tím je myšleno? Co jíst a co ne? Čeho používat pro své zdraví více a čeho méně? Jak si rozdělit potraviny do barevných skupin, používat barevný talíř nebo potravinovou pyramidu?

Bylo to dvouhodinové zábavné učení ve skupinách s používáním barevných pracovních listů, pozorným díváním na videoukázky, odpovídáním na otázky paní lektorky. Získávání žetonů s pětkou do barevného skupinového kelímku, odebírání za nesprávné odpovědi nebo za vyrušování spolužáků. Čím víc pětek, tím lépe! Soutěž trvala celé dvě hodiny a až do poslední chvíle nebylo jasné, které družstvo vyhraje. Důležité bylo, že jsme si zopakovali, které potraviny máme do svého jídelníčku zařazovat častěji a co jíst méně.

Už se těšíme na další „Zdravou pětku“, kde máme slíbeno, že budeme společně připravovat pokrm podle návodu ve školní kuchyňce.

Žáci 3. B